Rösti van Knolselderij en Zoete Aardappel

Ingrediënten

500 g knolselderij, vlak voor het bereiden geschild en grof gesneden

150 g zoete aardappel, schoongeboend of geschild en grof gesneden

1 ui, grof gesneden

1 teentje knoflook

4 eieren

60 g bloem (spelt-/kikkererwten-/of gewoon normale bloem)

peper en zout

2 tl fijngehakte rozemarijn

Ranieri OlijfOlie om in te bakken

 

Voorbereiding

Hak/rasp de stukken knolselderij, zoete aardappel en ui fijn met de keukenmachine. Klop in een mengkom de eieren los en voeg het knolselderijmengsel toe. Knijp het teentje knoflook erboven uit en doe de bloem erbij. Voeg naar smaak peper, zout en rozemarijn toe en meng alles goed door elkaar.

Bak de rösti in porties: verhit olie in een koekenpan, schep hoopjes van ca. 2 eetlepels van het beslag in de pan en druk een beetje plat. Bak aan weerszijden goudbruin.

Heeeeeeeeerlijk!!!

Naar recept van: https://www.ekoplaza.nl/recepten/rosti-van-knolselderij-en-zoete-aardappel