Kruidige Bananenbrood à la Angelique Schmeinck

INGREDIËNTEN

BANANENBROOD

  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g lichte olijfolie
  • 2 rijpe bananen

EXTRA GB:   

  • 2 wortels – fijn geraspt

EXTRA NODIG

  • cake- of broodvorm muffinvormen of aluminiumvormpjes satéprikker bakpapier

ZO MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier of vet kleine vormen in met een beetje olijfolie. Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het zeezout. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Klop de suiker en de eieren door de olijfolie. Druk de banaan in de schil tot puree. Haal de schil eraf en meng het vruchtvlees door het eimengsel. Voeg dit mengsel toe aan het bloem- mengsel en meng goed door. Schep het beslag in de bakvorm. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer de gaarheid van het bananenbrood door er de punt van een mes of satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed. Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden. Tip: vul de bakvorm voor de helft met het beslag, want door het bakpoeder komt het brood extra omhoog. Kleine vormen zijn in 20 minuten gaar.

VARIATIETIP

De bloem kan vervangen worden door volkorenmeel. De suiker kan ook vervangen worden door rietsuiker. Je kunt het bananenbrood verder
op smaak brengen met specerijen (zoals vanille, kardemom of koek- kruiden), gedroogd fruit of met noten. Lekker in combinatie met ander overrijp en zacht fruit als mango of peer. Voeg wat rasp van een citroen, sinaasappel of mandarijn toe voor een fris accent.

 

24 kitchen bakfestijn:

http://recepten.24kitchen.nl/bakfestijn