Citroenboontjes-Soep met Groenten & Agrestis Novello OlijfOlie (6-8 p)

  • 300 g heerlijke, Hollandse Citroenboontjes
  • 3 laurierbladen
  • 600g gemengde groenten (hier een pak Italiaanse groenten van AH)
  • 200 g palmkool (ook boerenkool kan), klein gesneden: dat geeft de soep een leuke kleur en een heerlijke bite!)
  • 125 g biologische spekjes (hoeft niet per se – maar onze kids vinden de soep dan nog lekkerder)
  • 4 takjes rozemarijn klein gesnipperd
  • 2 eetlepels verse of droge oregano
  • 4-6 tenen knoflook (gekneusd/geraspt)
  • 1.5 liter groentebouillon
  • Extra zout na smaak
  • Voor elk bord 3 eetlepels Agrestis Novello om het helemaal “af” te maken

 

Leg de bonen in een kom een giet er dubbel zo veel water in. Voeg 3 laurierblaadjes toe.  Laat deze 6-8 uur weken.

Kook de bonen in 30-40min gaar (let goed op dat ze niet te zacht worden – als enkele beginnen open te springen – zijn ze gaar genoeg!).

 

Bak de spekjes uit tot dat het witte vet gesmolten is en ze een klein beetje bruin worden. Voeg nu de gemengde groenten toe, bak 5 min mee en voeg als laatste de knoflook en kruiden toe.

Meng de bonen erbij en giet de groentebouillon op.  Laat 15 min sudderen … en hierna liefs een nachtje staan voordat je de soep opdient!

 

PS: Pas na het opdienen op een bord de Agrestis Novello OlijfOlie overheen schenken…. Heerlijk met vers brood.  En…ook uiterst geschikt om in te vriezen.

Geniet!