Walnoten Cake met gedroogd fruit en Bell’Omio OlijfOlie

  • 350g bruine granen bloem
  • 1 pakje bakpoeder (15g)
  • 2 theelepels “speculaas kruiden”
  • 200g grof gehakte walnoten
  • 100g gedroogd zoet fruit.
  • ¼ theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 100g suiker
  • 100g yogurt
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 100ml kopje sinaasappelsap
  • 100ml kopje Bell’Omio

Voorverwarm de oven op 200°C.

Verspreid de walnoten over een bakplaat en toast ze ongeveer 5 minuten lichtelijk in de oven. Verplaats naar een plaat om ze af te koelen. Verlaag de overn naar 170°C.

Mix de bakpoeder, speculaas kruiden en zout in een grote kom. Mix dan de eieren, suiker, yoghurt, limoenschil, sinaasappelsap en OlijfOlie erdoor. Vouw de walnoten en fruit in het beslag en schenk het beslag in een bakvorm. Bak de cake tot een houten stokje vanuit het midden alleen met een paar vochtige kruimels eruit komt. (ca. 30-35 minuten)

Eetsmakelijk!