Pasta met Gerookte Zalm

Pasta met gerookte zalm en zongedroogde pomodorini tomaatjes

 

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 400 g pasta (wij hebben glutenvrije kikkererwten pasta gebruikt)
  • 200 g gerokte zalm
  • Ca. 20 zongedroogde pomodorini tomaatjes (Sommariva/GreenBites)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • Sap van ½ citroen (2-3 eetlepels)
  • Bieslook
  • Zout en peper na smaak
  • Parmezaanse kaas (als gewenst)
  • Limoen Olie (Marina Colonna/GreenBites) voor de “finishing touch”

 

Bereiding:

  • Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook kort, op laag vuur.
  • Voeg slagroom, mosterd en zout en peper toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus iets inkoken.
  • Voeg de zalm, de tomaatjes, de citroensap en de bieslook toe en meng goed.
  • Nu niet meer koken!
  • Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout al dente.
  • Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan.
  • Schep de saus door de hete pasta.
  • Serveer met Limoen Olie van Marina Colonna en wat Parma kaas!