OlijfOlie Truffels

De puurste en simpelste, maar meest heerlijke OlijfOlie Truffels in de wereld!

Ingredienten:

 • 250g bitterzoete (60-75% cacao) chocolate, in kleine stukjes gebroken
 • 75g ongezouten boter of kokosnootolie, in kleine stukjes
 • 75g ml Bell’Omio Extra Virgin OlijfOlie (helaas kan niet alleen OlijfOlie worden gebruikt, omdat dan de truffels niet hard worden.) De peperige smaak van een sterke extra virgin OlijfOlie is een perfecte match met chocolade
 • een mespuntje fijne zeezout
 • 60 g ongezoeten cacao poeder
 • 1 biologische sinaasappel

 

 

 • Smel de chocolade, boter/kokosnoot olie, OlijfOlie en zout Au bain marie. Blijf roeren om een glad mengsel te krijgen en om de peperigheid van de OlijfOlie te behouden is het beter om het mengsel niet meer te verwarmen dan lauw.
 • Schenk de gladde massa in een kom, dek af en laat minimaal een halve dag opstijven in de koelkast. (het kan langer duren).
 • Laat het mengsel voor ongeveer 15 minuten tot kamer temperatuur komen.
 • Spreid de cacao in een ondiepe pan/bakje. Hier kan naar smaak, de helft van de sinaasappel direct boven de cacao worden geraspt. Gebruik een kleine lepel of meloenschepje om van het chocolade mengsel een ronde truffel van ongeveer 1 cm diameter te scheppen. Schud daarna het bolletje door de pan met cacao, zodat het volledig met cacao is bedekt. Herhaal dit tot het mengsel op is.
 • Bewaar de truffels afgesloten in de koelkast.
 • 10 minuten voor serveren uit de koelkast. Een paar dagen na maken zijn de truffels het allerlekkerst, als de sinaasappel door de hele truffel is verspreid.