
Geroosterde Pompoen- Winter- Risotto
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie (Ranieri)
- Bosjes verse rozemarijn
- 800 gr. Pompoen in blokjes van 1 cm.
- 400 gr. Risotto rijst
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 liter groentenbouillon (altijd heet toevoegen)
- 100 gr. Parmezaanse kaas
- Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Meng de blokjes pompoen met 1/3 van de olijfolie en de takjes rozemarijn in een ovenblik.
- Rooster de pompoen ongeveer 15 minuten op 220 graden.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de uitjes tot ze zacht zijn.
- Voeg de risotto rijst toe en bak deze een paar minuten mee tot de korrel glazig is.
- Voeg de bouillon beetje voor beetje toe.
- Blijf roeren terwijl je de hete bouillon toevoegt en de rijst langzaam het vocht begint op te nemen.
- Voeg de helft van de pompoen toe.
- Een goede risotto heeft ongeveer 45 minuten kooktijd nodig.
- Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de parmezaanse kaas toe, de rest van de pompoen en zwarte peper.
- Laat dit met de deksel erop 5 minuten rusten.
- Maak het gerecht af met een takje rozemarijn.