Geroosterde Pompoen- Winter- Risotto

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie (Ranieri)
  • Bosjes verse rozemarijn
  • 800 gr. Pompoen in blokjes van 1 cm.
  • 400 gr. Risotto rijst
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 liter groentenbouillon (altijd heet toevoegen)
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Meng de blokjes pompoen met 1/3 van de olijfolie en de takjes rozemarijn in een ovenblik.
  2. Rooster de pompoen ongeveer 15 minuten op 220 graden.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de uitjes tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de risotto rijst toe en bak deze een paar minuten mee tot de korrel glazig is.
  5. Voeg de bouillon beetje voor beetje toe.
  6. Blijf roeren terwijl je de hete bouillon toevoegt en de rijst langzaam het vocht begint op te nemen.
  7. Voeg de helft van de pompoen toe.
  8. Een goede risotto heeft ongeveer 45 minuten kooktijd nodig.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de parmezaanse kaas toe, de rest van de pompoen en zwarte peper.
  10. Laat dit met de deksel erop 5 minuten rusten.
  11. Maak het gerecht af met een takje rozemarijn.