Boekweit – Amandelkoekjes met OlijfOlie, glutenvrij!

Boekweit – amandelkoekjes met olijfolie, glutenvrij!

Met dit heerlijke recept kun je veel variëren. Zo kun je verschillende soorten fruit, noten, zaden of chocolade als aanvulling op het basisrecept kiezen. Wij kozen dit keer voor zomerse frambozen en witte chocolade stukjes.

Ingrediënten:

  • 100 ml milde extra virgine olijfolie
  • 125 gr. fijne suiker
  • 1 ei
  • 100 gr. boekweitmeel
  • 75 gr. amandelmeel
  • 25 gr boekweit flakes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gr. witte chocolade (in stukjes)
  • 150 gr. bevroren frambozen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de olijfolie met de suiker.
  3. Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa.
  4. Voeg het meel, de stukjes chocolade en de bevroren frambozen toe en meng dit tot een beslag.
  5. Met een lepel bolletjes beslag op bakpapier maken en plat drukken.
  6. Bak de koekjes 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.

De koekjes blijven een week goed in een pot of koekblik. Maar bij ons zijn ze altijd veel sneller op!