Limoncello – Citroencake met OlijfOlie

Deze frisse cake blijft één van onze favorieten.

Ingrediënten

  • 180 gr bloem, plus om te bestuiven
- 1 zakje bakpoeder
  • 3/4 tl  zout
  • 130 gram suiker
  • geraspte schil van 2 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • 180 ml volle yoghurt
  • 120 ml Mediterraneo olijfolie
  • 3 eieren
  • wat vanille extract
  • als gewenst: ½ borrelglaasje Limoncello likeur
 (maar ook zonder is deze cake heerlijk!)
  • 50 gr poedersuiker (voor de glazuur)

Verwarm de oven voor op 150 graden°. Vet de cakevorm in met olijfolie en bestuif met de bloem; klop het overschot aan bloem eruit.
 Klop de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Meng in een andere kom met je vingers of een spatel de suiker met de limoenrasp 
totdat de suiker vochtig is. Voeg hierbij de yoghurt, olijfolie, eieren, de citroensap en het vanille extract en klop dit goed.
 Roer voorzichtig de droge ingrediënten er doorheen.

Schenk het beslag in de cakevorm en bak totdat deze goudbruin is 50-55 minuten.
 Muffins hebben ca. 15-20 min nodig. Laat de cake afkoelen op het rooster.

Doe de cake op een bord of plank. Mix een beetje citroensap met de poedersuiker  tot een glazuur. Gebruik een bakkwastje om de cake te glazuren. Laat volledig afkoelen.

  • De cake kan 3 dagen van tevoren gemaakt worden, mits luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
 De cake smaakt het beste een dag nadat deze gebakken is.
 Je kan de cake naar smaak meer of minder limoenachtig maken door de hoeveelheid limoenrasp aan te passen.
  • De glazuur is echter onmisbaar!