Groententaart met Geroosterde Groenten in OlijfOlie

Ingrediënten:

Seizoensgroenten die geroosterd kunnen worden.

  • 2 paprika’s (rood & geel)
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 pastinaak
  • ½ kleine pompoen
  • 1 aubergine
  • 3-4 rode uien
  • 150 gr. Ricotta
  • 150 gr. Feta
  • 10 kerstomaatjes
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 10 velletjes bladerdeeg
  • Verse of gedroogde tijm
  • Olijfolie (Ranieri)

Bereiding

  1. Snijd de groenten in gelijke blokjes van 2 cm. Marineer met olijfolie (Ranieri) en zout & peper.
  2. Rooster de groenten 30 minuten in de oven op 200  /220 graden.
  3. Vet een bakblik in met olijfolie en bedek met de velletjes bladerdeeg.
  4. Verdeel de geroosterde groenten over het bakblik en verdeel daarover heen de kaas in plukjes.
  5. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel met de snijkant naar boven over de taart.
  6. Klop het ei met de room, thijm, peper en zout.
  7. Giet het ei-roommengsel in het bakblik. (laat de tomaatjes erboven uit komen)
  8. Bak de groententaart 35 tot 45 minuten op 200 graden goudbruin.