Bruschetta’s met Makreel, Half-gedroogde Pomodorini Tomaatjes & Agrestis OlijfOlie

Ingrediënten:

(voor 16 bruschetta’s)

  • 1 grote baguette in plakjes (ook lekker om deze 10 minuten in de oven te roosteren op 200 graden)
  • 2 blikjes makreel filet in water – totaal ca 400 gr. (tonijn in water kan ook, maar makreel is duurzamer en rijk aan omega 3)
  • ½ bosjes peterselie (ijzer boost)
  • Sap van een halve citroen (of meer naar smaak) en een beetje citroenschil als je een biologische citroen hebt
  • 20 half gedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels Agrestis olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Doe alle ingrediënten (behalve de tomaatjes) in een keukenmachine.Op het laatst 4 tomaatjes erbij doen voor de kleur. Hak deze niet te fijn. De overige 16 tomaatjes komen bovenop de bruschetta’s. Smakelijk!