Bitterzoete Chocolade Mousse met OlijfOlie Agrestis Bell’Omio

Deze chocolade mousse is een ware verleiding, zeker als je je Valentijn eens wilt verassen.

Ingrediënten:

  • 150 gr. pure chocolade (minimaal 70% cacao), au bain-marie gesmolten
  • 3 eieren (scheidt het eiwit en eigeel)
  • 75 gr. fijne suiker
  • 100 ml Agrestis Bell’omio olijfolie
  • Een snufje zout
  • Verse of bevroren frambozen ter decoratie (zoveel je wilt)

 

Bereiding

  1. Mix de olijfolie met de gesmolten chocolade.
  2. Klop het eiwit met het zout tot een stijve massa.
  3. Klop het eigeel met de suiker in een aparte kom.
  4. Meng het eigeel mengsel met de chocolademix.
  5. Spatel voorzichtig twee lepels van het geklopte eiwit door het chocolade mengsel en meng dit goed. Meng vervolgens voorzichtig de rest van het geklopte eiwit erdoor, rustig, zodat de mousse luchtig blijft.
  6. Verveel over 4 schaaltjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten.

De grassige oljifolie van Agrestis geeft een sublieme smaaksensatie met de bitterzoete chocolade.