Asian-style Vis met Ranieri OlijfOlie en Sojasaus

Ingredienten

  • 1 hele vis – (zeebaars, zalm, goudbrasem passen goed in dit recept. Voor vis zonder graten, kan ook een groot stuk filet met huid worden gebruikt.)
  • 250 ml mediterranea or Ranieri oil
  • 250 ml lichte sojasaus
  • handvol verse, grof gescheurde koriander
  • 5 lenteui, fijngesneden
  • 3 cm fijn geraspte gember

Stoom de vis in aluminium folie in de oven (+/- 10 minuten per 500g op 200C) of in een vispan. Neem de vis uit de folie en leg de vis op een diep bord voor serveren. Plaats de koriander, ui en gember op de vis, na het maken van 3 snedes van ongeveer 0.5cm in de huid van de vis. Breng de oil tot het hoogste kookpunt (Mag niet roken! +/- 190 a 200 C) zodat het sist wanneer de Olie over de kruiden geschonken wordt. Verwarm lichtelijk de sojasaus en schenk deze ook over de vis. Heerlijk in combinatie met rijst of quinoa!