Boekweit – Amandel – Appelcake met OlijfOlie

Deze glutenvrije appelcake met warme specerijen is heerlijk het hele jaar door!

Ingrediënten:

  • 100 ml milde extra virgine olijfolie
  • 2 eieren
  • 100 gr. suiker
  • 50 gr. ahornsiroop
  • 200 gr. yoghurt
  • 120 gr. amandelmeel
  • 120 gr. boekweitmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • Schil van 1 biologische citroen
  • Optioneel een vanille stokje
  • 1 geraspte appel voor in het beslag
  • 6 appels in 1/8 stukjes besprenkeld met citroensap voor de bovenkant

Bereiding

Meng het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden. Meng in een andere kom de olijfolie, suiker, ahornsiroop, yoghurt, citroenschil, vanille en eieren tot een glas beslag. Voeg de droge ingrediënten aan het beslag toe en als laatste de geraspte appel. Giet het beslag in een bakvorm en leg de geschilde partjes appel bovenop. Bak de cake 35/40 minuten in de oven op 170 graden. Smakelijk!