Siciliaanse Sinaasappel Olijven – Agrestis

 5,95

Uiterste verkoopdatum: Maart 2019

Prijs € 5.95 / coöperatie prijs: € 5,06

Hand geplukte, half gedroogde Tonda Iblea olijven met gedroogde sinaasappelschil en rode peper. Een bijzonder, traditioneel Italiaans kerst borrel hapje

SKU: OVAS. Inhoud 1x 120g Tags: , , , , , .

Agrestis sinaasappel Olijven

De Olijven en OlijfOliën van Agrestis komen uit het pittoreske bergdorpje Buccheri op Sicilië. Al eeuwenlang het perfecte eiland in de Middellandse Zee voor het cultiveren van Olijfbomen. In deze heuvels telen Guiseppe, Lorenzo en hun zonen Pietro en Salvatore op ambachtelijke wijze Olijfbomen. In 2003 hebben zij met veel passie de zorg op zich genomen van een verlaten Olijfgaard van 8 hectare waarop 12.000 bomen groeien. De drijfveer van deze boeren is het beschermen van de geschiedenis en cultuur van het traditioneel telen van Olijven. Van deze Tonda Iblea Olijf (die haar naam dankt aan het Iblea gebergte) maken zij op authentieke wijze zeer bijzondere OlijfOliën. Hiervan hebben wij er inmiddels drie in onze collectie opgenomen en daar zijn wij ontzettend trots op.

Elke herfst worden de Olijven zorgvuldig met de hand geplukt en binnen enkele uren koud geperst om zo de hoogste kwaliteit OlijfOlie te kunnen garanderen. De OlijfOliën van Agrestis winnen dan ook elk jaar talloze internationale prijzen en hebben vele trouwe fans!