Nieuwe Oogst – Courela do Zambujeiro Cobrancosa Biologische OlijfOlie

 17,95

Uiterste verkoopdatum: Oktober 2020

Portugese, biologische, extra vierge olijfolie afkomstig van de Cobrancosa olijf van meer dan 1000 jaar oude bomen uit de Alentejo. Met zijn verfijnde, zachte, notige smaak met tinten van hout en aarde, smaakt deze olijfolie bijzonder lekker bij delicate salades, gegrilde groenten en appetizers.
Recepten en meer vind je op de website van de olijfolie coöperatie.

11 op voorraad

Courela do Zambujeiro

In Portugal, 130 km ten oosten van Lissabon ligt de Quinta Courela do Zambujeiro in een natuurpark in het Alentejo. De voorouders van Eduarda produceerden honderd jaar geleden al olijfolie en portwijn. Nu zetten Eduarda en Michel de traditie voort met respect voor het land en de omgeving. Dat doen ze met groot succes! Ze maken op ambachtelijke wijze biologische extra virgin olijfolie van de hoogste kwaliteit.

Courela do Zambujeiro betekent in het Portugees: Het land van de oude olijfbomen. Velen zijn dan ook al 1000 jaar oud. Na het plukken worden de Galega olijven meteen ter plekke koud geperst en ongefilterd afgevuld.

Wat de Galega OlijfOlie zo bijzonder maakt is de verfijnde, zachte notige smaak met tinten van hout en aarde. Een smaak die wij in de olijfolie wereld nog nergens anders zijn tegengekomen!