Mediterranea Biologische OlijfOlie producten uit Calabrië 

Het Italiaanse Mediterranea cultiveert haar Olijfbomen in Calabrië rondom het dorpje Rizziconi. Antonello Anastasi is de derde generatie in de Mediterranea familie. Passie en liefde voor de natuur wordt in de familie als vanzelfsprekend doorgegeven en de verschillende soorten Olijfbomen varen er wel bij. Dit familiebedrijf staat voor hoge kwaliteit, duurzaamheid en transparantie in de landbouw. Kernwaarden die goed bij ons aansluiten. Zij willen de natuurlijke mediterrane smaak behouden en dat proef je terug in hun producten. Wij hebben gekozen voor de biologische extra virgine  “Mediterraneo” OlijfOlie vanwege zijn prijs-kwaliteit verhouding en zijn uitzonderlijk zachte, boterige smaak (dank aan de Carolea olijf!) met zelfs een vleugje vanille. Ideaal voor het bakken van zoete gerechten zoals cake en pannekoeken Kortom een mooie vervanger voor boter.

PS: De Aceto Balsamico van Mediterranea is een zeer welkome aanvulling op de GreenBites collectie en wordt door onze partner Antonello voor ons vervaardigd. Wat deze biologische, zeven! jaar gerijpte Aceto Balsamico in onze ogen bijzonder maakt is de perfecte balans tussen zoete stroperigheid en fruitige zuren. Een ideale compagnon voor onze pittigere OlijfOliën zoals Agrestis Argento en Ranieri.