Marina Colonna Biologische OlijfOlie uit San Martino

In de Italiaanse plaats Molise, 200 km ten oosten van Napels, ligt de Masseria Bosco Pontoni in de buurt van San Martino in Pensilis. De geschiedenis van de familie Colonna is al meer dan 1000 jaar vastgelegd in de historie van Italië. Maar pas aan het einde van de laatste eeuw begon Donna Marina Colonna, die het landgoed van haar ouders erfde, met het cultiveren van olijven. Inmiddels is dit tot een grote passie uitgegroeid en verbouwt Donna Colonna op 55 hectare land 120 m boven zeeniveau vele verschillende cultivars waarvan meer dan de helft biologisch gecertificeerd is.

GreenBites heeft Marina op de Trieste OlijfOlie beurs ontmoet. Wij vielen meteen voor hun uitzonderlijk lekkere, biologische citroen- en mandarijnOliën. De biologische schillen van Siciliaanse citrusvruchten worden hier met de vers geplukte Olijven geperst. Dat resulteert in een intense, maar pure smaak.

Probeer deze fantastische citrusOlie bijvoorbeeld eens op gegrilde witte vis, op zeevruchten, exotische salades, venkel, avocado en nog veel meer.