Waarom starten twee non-vegans een vegan website?

‘Going vegan’ zou de grootste foodtrend van 2018 zijn. Telkens als we gingen ontbijten, lunchen of dineren in Amsterdam, zagen we steeds meer vegan gerechten op het menu. Hierdoor hebben wij een aantal van die veganistische gerechten geprobeerd. Dit maakte ons nieuwsgierig om meer van het vegan eten in Amsterdam te proberen. Het was niet gemakkelijk voor ons om een website te vinden die een duidelijk overzicht gaf van hippe hotspots met veganistisch eten op hun menukaart.

Veganistische restaurants duiken op in heel Europa en PETA’s lijst met de beste steden voor op planten gebaseerde maaltijden is een nuttige bron voor iedereen die op zoek is naar een pauze op een plek vol vegan restaurants, cafés en winkels. De nummer één stad en favoriete bestemming voor weekendjes weg, Amsterdam combineert een schilderachtig landschap met veel vegan bars en restaurants.

Wanneer je op zoek bent naar een veganistische plek om te bezoeken, kom je terecht op verschillende blogs die over vegan plekken om te bezoeken schrijven, maar er is geen gecentraliseerde focus op Amsterdam. Dit is waar https://veganfoodamsterdam.com/
de ultieme voedingsgids is voor mensen die in Amsterdam wonen of op bezoek zijn en op zoek zijn naar vegan eten.

We zullen je adviseren over de vegan restaurants in de stad. Voor elke wijk in Amsterdam hebben we een overzicht van de vegan hotspots. Bij ons is het niet moeilijk om vegetariër of veganist te zijn in Amsterdam en je hoeft geen tijd te verspillen aan het vinden van een vegan junkfoodbar bijvoorbeeld.

De meeste niet-vegans zien veganistisch eten als iets dat je alleen kunt eten als je veganist bent. Wij denken dat je geen vegan hoeft te zijn om van vegan eten te kunnen genieten. Daarom willen we dat non-veganisten zich meer gaan openstellen voor veganistisch eten, een beroemd citaat is “be the change you want to see in the world”. Daarom willen wij op een duidelijke en eenvoudige manier onze eigen ervaringen met veganistisch voedsel delen via onze website https://veganfoodamsterdam.com/