newharvest

Ontmoet onze Boeren

Vanuit onze passie voor smaak en duurzaam eten gaan wij ieder jaar op zoek naar de lekkerste biologische olijfolieproducten van zelfstandige boeren in landen rond de middellandse zee. Daar waar de olijfbomen het best groeien, de gaarden zich uitstrekken en de invloeden van grond, zon & omliggende vegetatie terugkomen in de pure smaak van de producten.

Wij hanteren een zorgvuldige selectieprocedure voor zowel boer als product. Zo vinden wij het belangrijk dat het productieproces duurzaam verloopt. Geheel biologisch, zonder kunstmatige bewatering, bemesting of ongedierte bestrijding. Wij zijn van mening dat de natuur op haar best smaakt als je haar haar gang laat gaan. Hierdoor proef je duidelijke verschillen in de oliën uit de uiteenlopende gebieden. Invloeden van vulkanische grond op Sicilië, de perfecte hoeveelheid zon in Umbrië & de middellandse zeewind in Calabrië geven allen hun specifieke smaak af. De omliggende grassen, kruiden en fruitbomen dragen bij aan het smakenpallet van de olie. Je kunt zelfs smaken herkennen van noten of vanille.

Daarnaast kijken wij ook naar de gedeelde passie van de boeren om deze heerlijke biologische olijven te verwerken tot de producten die wij zo graag naar jullie tafel brengen. In de afgelopen jaren hebben wij een voorselectie gemaakt in heerlijke olijfolieproducten.  95% van onze producten zijn biologisch gekeurd, dat zie je ook terug aan het keurmerk op de flessen.

Wij geloven in samenwerking en door het delen van onze passie kunnen wij deze mooie producten naar jullie tafel brengen. Zo ontwikkelden wij bijvoorbeeld samen met Guiseppe & Lorenzo van Agrestis de gedroogde olijven met sinaasappelschil en chili. Een (h)eerlijk tussendoortje of lekker als aperitief.

Maak kennis met onze boeren door op hun logo te klikken!

Agrestis Marina Colonna Zambujero Mediterranea   Rattoria Ramerino