blik 3l canister 3l
blik 3l canister 3l

Biologische Mediterranea – Mediterraneo OlijfOlie blik 3l – Uitverkocht

 55,00

Milde naar boter, bloemen en honing proevende extra vergine olijfolie uit Calabria, Italië. Door de bijzondere combinatie van olijfsoorten blijft de milde smaak ook bij verhitting behouden. Perfect voor bakken, braden en frituren maar ook in plaats van boter in zoete gerechten, zoals cakes, taarten en pannenkoeken.

Uitverkocht

SKU: OMBL30. Tags: , , .

Biologische Mediterranea OlijfOlie blik 3l

Het Italiaanse Mediterranea cultiveert haar olijfbomen in Calabrië rondom het dorpje Rizziconi. Antonello Anastasi is de derde generatie in de Mediterranea familie. Passie en liefde voor de natuur wordt in de familie als vanzelfsprekend doorgegeven. Dit betekend dat de verschillende soorten olijfbomen er goed bijstaan. Dit familiebedrijf staat voor hoge kwaliteit, duurzaamheid en transparantie in de landbouw. Kernwaarden die goed bij ons aansluiten! Zij willen de natuurlijke mediterrane smaak behouden en dat proef je terug in hun producten. Wij hebben bij Mediterranea gekozen voor de biologische extra vierge blik 3l “Mediterraneo” olijfolie vanwege zijn prijs-kwaliteit verhouding. Maar ook voor zijn uitzonderlijk zachte, boterige smaak (dank aan de Carolea olijf!) met zelfs een vleugje vanille. Ideaal voor het bakken van zoete gerechten zoals cake en pannenkoeken. Kortom een mooie vervanger voor boter.

PS: De Aceto Balsamico van Mediterranea is een zeer welkome aanvulling op de GreenBites collectie. Hij wordt door onze partner Antonello voor ons vervaardigd. Wat deze biologische, zeven jaar gerijpte Aceto Balsamico in onze ogen bijzonder maakt is de perfecte balans tussen zoete stroperigheid en fruitige zuren. Een ideale compagnon voor onze pittigere olijfoliën zoals Agrestis Argento en Ranieri.