Bell'Omio Agrestis GreenBites
Bell'Omio Agrestis GreenBites

Agrestis – Bell’Omio Biologische OlijfOlie

 22,95

Prijs € 22.95 / coöperatie prijs: € 19,50

Kruidige, prijswinnende extra vergine olijfolie met een grassige geur. De Tonda Iblea groeit in de bergen van Sicilië tussen tijm, oregano en rozemarijn en wordt zorgvuldig met de hand geplukt. Als “finishing touch” op pasta, risotto, vlees of om te dippen. Verrukkelijk verrassend in chocolademousse en JA! over vanille-ijs!

SKU: OABB05. barcode 8053264990114 Tags: , , , , , , .

Agrestis Bell’Omio

De olijven voor de Bell’Omio OlijfOlie van Agrestis komen uit het pittoreske bergdorpje Buccheri op Sicilië. Al eeuwenlang het perfecte eiland in de Middellandse Zee voor het cultiveren van olijfbomen. In deze heuvels telen Guiseppe, Lorenzo en hun zonen Pietro en Salvatore op ambachtelijke wijze olijfbomen. In 2003 hebben zij met veel passie de zorg op zich genomen van een verlaten olijfgaard van 8 hectare waarop 12.000 bomen groeien. De drijfveer van deze boeren is het beschermen van de geschiedenis en cultuur van het traditioneel telen van olijven. Van deze Tonda Iblea olijf (die haar naam dankt aan het Iblea gebergte) maken zij op authentieke wijze zeer bijzondere olijfoliën. Hiervan hebben wij er inmiddels drie in onze collectie opgenomen en daar zijn wij ontzettend trots op.

Elke herfst worden de olijven zorgvuldig met de hand geplukt en binnen enkele uren koud geperst om zo de hoogste kwaliteit olijfolie te kunnen garanderen. De olijfoliën van Agrestis winnen dan ook elk jaar talloze internationale prijzen en hebben vele trouwe fans.