pesto

Agrestis – Pesto di Sicilia – Finocchietto Selvatico

 5,95

Prijs € 5,95 / coöperatie prijs: € 5,06

Wilde Venkel Pesto:

De Agrestis wilde venkel pesto is een uniek product, gemaakt van de beste wilde venkel die in de Iblei bergen groeit. De venkel wordt in mei verzamelt als de plant al haar smaken en geuren loslaat. Te gebruiken als bijv. pastasaus, maar ook heerlijk als saus bij vlees, vis en als verrassende twist in de salade.

Pasta met wilde Venkel (4p): Kook 400 g pasta. Voeg bij de pesto 3 eetlepels pasta water toe.  Giet de pasta af en geef de pasta samen met de saus in de pan. Verhit het nog een minuut op lage temperatuur… & GENIET! Ook lekker nog met wat geroosterde broodkruimels overheen…

Ingrediënten:

42% wilde venkel, cherry tomaten, extra virgine olijfolie, pijnboompitten, rozijnen.

 

Uitverkocht

SKU: OAFS. Inhoud 0,25 l barcode 8053264991289 Tags: , .

Agrestis pesto

De Olijven en OlijfOliën van Agrestis komen uit het pittoreske bergdorpje Buccheri op Sicilië. Al eeuwenlang het perfecte eiland in de Middellandse Zee voor het cultiveren van Olijfbomen. In deze heuvels telen Guiseppe, Lorenzo en hun zonen Pietro en Salvatore op ambachtelijke wijze Olijfbomen. In 2003 hebben zij met veel passie de zorg op zich genomen van een verlaten Olijfgaard van 8 hectare waarop 12.000 bomen groeien. De drijfveer van deze boeren is het beschermen van de geschiedenis en cultuur van het traditioneel telen van Olijven. Van deze Tonda Iblea Olijf (die haar naam dankt aan het Iblea gebergte) maken zij op authentieke wijze zeer bijzondere OlijfOliën. Hiervan hebben wij er inmiddels drie in onze collectie opgenomen en daar zijn wij ontzettend trots op.

Elke herfst worden de olijven zorgvuldig met de hand geplukt en binnen enkele uren koud geperst om zo de hoogste kwaliteit OlijfOlie te kunnen garanderen. De OlijfOliën van Agrestis winnen dan ook elk jaar talloze internationale prijzen en hebben vele trouwe fans.